Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون قیمت‌های جدید خودرو در انتظار مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت نفت بخشی از افت اخیر خود را جبران کرد، خرید طلا اولویت اصلی روس‌ها، نرخ برخی خودرو‌ها در کارخانه و بازار، افزایش قیمت طلا در بازار جهانی، تقویت ارزش دلار سدی در برابر طلا، دولت هزینه‎های نانوایان را کاهش دهد و ناکام ماندن اوپک در افزایش تولید نفت را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت‌های جدید خودرو در انتظار مصوبه ستاد تنظیم بازار

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران موضوع خودرو را یک موضوع کلیدی دانست و گفت اگر به این موضوع توجه درست نشود ممکن است ایجاد مشکل کند. منصور معظمی افزود: امروز به دلیل تغییرات در نرخ ارز به طور قطع قیمت تمام شده خودروسازان بسیار افزایش پیدا کرده است و خودروسازان درخواست جدی برای اصلاح قیمت ها دارند. وی گفت: نکته مهم‌تر این است که خودروسازان ما قراردادهایی با قطعه سازان دارند که بر اساس قیمت های ارز 3200 تومان و 3800 تومان است و امروز با افزایش 3 برابری قیمت ارز در سامانه نیما اگر قیمت قطعه سازان اصلاح نشود بسیاری از آنها دچار گرفتاری جدی می شوند. وی افزود: ما پیشنهاد تعیین قیمت تمام شده را به رئیس جمهور دادیم و در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مطرح شد و اجازه داده شد قیمت بر اساس آنچه سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان تعیین می‌کند و ستاد تنظیم بازار آن را تصویب می‌کند، اجرایی شود. رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاکید کرد: با این حال خودرو‌سازان نمی‌توانند و حق ندارند که قیمت‌های خود را خودسرانه افزایش دهند. وی گفت: وزارت صنعت متعهد شده است که از نظر میزان تولید نیاز داخل را تامین کند و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد به طور قطع تولید مورد نیاز را تا پایان سال می توانیم تامین کنیم. منصور معظمی گفت:​ سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان پیشنهاد خود را برای اصلاح قیمت خودروها داده و منتظر تصمیم‌گیری ستاد تنظیم بازار هستیم .

نرخ بیش از ۸ هزار تومان ارز بازی دلالان است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر ضرورت هوشمندی مردم برای باور ثبات بازار ارز، گفت: نرخی بیش از ۷ تا ۸ هزار تومان برای ارز بازی دلالان است. مهرداد بائوج لاهوتی با اشاره به اعمال دخالت برخی صرافی ها در تعیین نرخ ارز، گفت: اینکه چند نرخ برای خرید و فروش ارز در بازار دیده شود خود عاملی برای تنش قیمت ها است. نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با نرخ گذاری مشخص از سوی دولت موافق نیستیم، افزود: دولت باید بازار را رها کرده تا در نهایت عرضه و تقاضا قیمت را به تعادل  برسانند. وی با بیان اینکه در حال حاضر برای تامین کالاهای اساسی مشکلی نداریم، تصریح کرد: ارز مورد نیاز تامین کالاهای اساسی کمتر از ١۴ میلیارد دلار بوده که با ارز ۴٢٠٠ تومانی به راحتی قابل تهیه است از این رو دولت برای تامین سایر کالاهای غیر ضرور نباید دخالتی در بازار داشته باشد. این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه موجی از گرانی ها بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد، گفت: خوشبختانه اکنون این موج را پشت سر گذاشته از این رو مردم باید بدانند که ارز ١۴ هزار تومانی یا بیش از آن سیاست سواستفاده گرانه برخی سودجویان برای جبران خسارت های وارده به خود است. بائوج لاهوتی با بیان اینکه مردم نباید فریب حباب قیمت ارز را بخورند، افزود: متاسفانه عده ای با فروش اموال خود و خرید ارز با قیمت بالا اکنون در تلاش برای برهم زدن بازار و فروش ارز خود با قیمت بیشتر هستند که به طور حتم موفق نخواهند شد. وی با تاکید بر اینکه قیمت واقعی ارز از ٧ الی ٨ هزار تومان نباید تجاوز کند، گفت: ما در هر دولتی تجربه افزایش نرخ ارز را داشته ایم در این دولت نیز افزایش نرخ ها به این صورت بوده است. /ایبِنا

قیمت نفت بخشی از افت اخیر خود را جبران کرد

در معاملات دیروز بازار جهانی انرژی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۸۱ سنت افزایش نسبت به روز پنج سنبه ۸۰.۱ دلار قیمت‌گذاری شد. نفت آمریکا نیز ۶۸ سنت افزایش یافت و به ۶۹.۳۳ دلار در هر بشکه رسید. به گزارش رویترز، علی‌رغم افزایش قیمت نفت و اقدام کشورها در ذخیره‌‌سازی هرچه بیشتر نفت و استفاده از فرصت کاهش قیمت اخیر، اما قیمت نفت طی هفته جاری برای دومین هفته متوالی کاهش خواهد یافت. اصلی‌ترین دلیل افزایش روز جمعه قیمت نفت، بهبود چشم‌انداز نسبت به افزایش تقاضای نفت در چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نفت در جهان بوده است. از طرفی تبعات جنگ تجاری آمریکا با چین از افزایش بیشتر قیمت نفت در بازار جلوگیری می‌کند. طی هفته جاری قیمت نفت برنت ۱ درصد و قیمت نفت آمریکا ۳.۴ درصد کاهش داشته است.

پیشنهاد یارانه ۲۵۰ هزار تومانی نقدی به جای ۶۰ لیتر بنزین

به گفته مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران: برآوردها نشان می‌دهد حدود ۹۰ میلیون لیتر در روز، بنزین مصرف می‌شود، یعنی هر نفر ۱.۱ لیتر مصرف دارد که در ماه، حدود ۳۲ لیتر به ازای هر نفر می‌شود. بنابراین اگر بر اساس آمار مرکز آمار ایران، بعد خانوار را به طور متوسط ۳.۳ نفر در نظر بگیریم، هر خانوار حدود ۱۰۰ لیتر مصرف بنزین دارد. خوانساری در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما در گذشته به هر خودرو ۶۰ لیتر بنزین با نرخ یارانه‌ای می‌دادیم؛ اما اکنون به جای ۶۰ لیتر بنزین، می‌توانیم یارانه ۲۵۰ هزار تومانی نقدی برای حمل و نقل با استفاده از مکانیزم کارتی که یارانه نقدی به آن واریز می‌شود، به هر خانواده پرداخت کنیم؛ یعنی به جای اینکه بنزین را به هر خودرو بدهیم، به خانوار بدهیم. نکته مهم در مورد پرداخت یارانه بنزین، شیوه توزیع آن است. وی اظهار داشت: در روش فعلی، افراد ثروتمند نسبت به اقشار متوسط و ضعیف جامعه از یارانه سوخت بیشتری برخوردار هستند؛ به این معنا که هر چقدر فرد پولدارتر بوده و در دهک بالای درآمدی هستند، مصرف بنزین شان هم بیشتر است و از این یارانه بیشتر استفاده می‌کند. این رفتار نوعی بی‌عدالتی توزیعی است؛ پس در صورتی که روند کنونی براساس طرح ارائه شده به دولت اصلاح شود، قاچاق سوخت به کشورهای همجوار هم کاهش پیدا می‌کند. وی تاکید کرد: مزیت بزرگ اجرای این طرح صرفه‌جویی در مصرف سوخت است. از سوی دیگر طبقات محروم از این طرح استفاده می‌برند و آنهایی که ماشین ندارند، یارانه بنزین دریافت می‌کنند؛ ضمن اینکه آلودگی هوا نیز کاهش می‌یابد.

تب و تاب دلالان خودرو برای فروش

این روزها بازار خودرو با افزایش عرضه مواجه شده و به نظر می رسد به مرور تقاضاهای کاذب از بازار حذف شده و مصرف کنندگان واقعی به سمت این بازار هدایت شوند. بررسی های میدانی خبرنگار مهر از آگهی های فروش خودرو در سایت ها و نیازمندی روزنامه ها حکایت از آن دارد که آگهی ها برای فروش هر چه سریعتر خودروها افزایش یافته و مصرف کنندگان واقعی اعم از افرادی که خودرو را به عنوان ابزار کار یا مصرف واقعی خود نیاز دارند وارد بازار شده و خریدار شده اند. به این ترتیب قیمت های کاذب در بازار خودرو شکسته شده و اگر چه هنوز هم این بازار با حباب مواجه است اما نرخ ها تا حدودی به سمت واقعی شدن پیش رفته است. تب و تاب فروش برای خودروهایی که با هدف کسب سود خریداری شده بود، به این دلیل بالا گرفته است که دو خودروساز اصلی اعلام کرده اند که طرح های پیش فروش را از اوایل هفته پیش رو آغاز خواهند کرد. این افراد نگران هستند با انجام این پیش فروش ها، حاشیه سودشان بیش از قبل تقلیل رفته و حتی ضرر کنند. 

نرخ برخی خودروها در کارخانه و بازار

در حال حاضر، قیمت پراید ۱۱۱ در کارخانه ۲۲ میلیون و ۴۹۲ هزار تومان و در بازار ۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، پراید ۱۳۱، ۲۲ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان در کارخانه و ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار، پراید ۱۵۱ در کارخانه ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار قیمت خورده است. همچنین نرخ هر دستگاه خودروی تیبا ۲ در کارخانه ۳۰ میلیون و ۳۸۹ هزار تومان و در بازار ۴۱ میلیون تومان، چانگان در نمایندگی ۷۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان و در بازار ۱۲۳ میلیون تومان معامله می شود، در حالی که هر دستگاه پژو ۴۰۵ در کارخانه ۳۲ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان و در بازار ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو SLX در کارخانه ۳۵ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۹۰۰ تومان و در بازار ۵۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پژو ۴۰۵ دوگانه سوز در کارخانه ۳۴ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۲۰۰ تومان و در بازار ۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. خودروسازان هر دستگاه پژو پارس را ۴۰ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۷۰۰ تومان می فروشند، در حالی که این خودرو در حاشیه بازار ۶۴ میلیون تومان قیمت می خورد، ضمن اینکه هر دستگاه پژو پارس TU۵ در کارخانه ۴۲ میلیون و ۴۸۱ هزار تومان و در بازار ۷۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در کارخانه ۳۶ میلیون و ۲۸۶ هزار تومان و در بازار ۵۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ در کارخانه ۴۱ میلیون و ۹۴۲ هزار تومان و در بازار ۶۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و خودروی ۲۰۶ صندوق دار V۸ در کارخانه ۴۲ میلیون و ۷۶۳ هزار و ۱۰۰ تومان و در بازار ۶۶ میلیون تومان است. در خانواده سمند، هر دستگاه سمند LX در کارخانه ۳۳ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۴۰۰ تومان و در بازار ۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، سمند EF۷ در کارخانه ۳۴ میلیون ۳۳۸ هزار و ۲۰۰ تومان و در بازار ۵۳ میلیون تومان، سمند دوگانه سوز در کارخانه ۳۶ میلیون و ۶۱۶ هزار تومان و در بازار ۵۵ میلیون تومان است، ضمن اینکه دنا دنده ای ۴۶ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۴۰۰ تومان در کارخانه و ۷۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار قیمت خورده است. /مهر

افزایش قیمت طلا در بازار جهانی/ تقویت ارزش دلار سدی در برابر طلا

در معاملات روز جمعه بازار جهانی فلزات گرانبها هر اونس طلا ۱۲۲۸.۵ دلار قیمت‌گذاری شد که نسبت به روز پنج شنبه ۳.۲ دلار افزایش داشت. این قیمت در مقایسه با متوسط قیمت یک ماه گذشته این فلز ۲۴.۸ دلار بالاتر و در مقایسه با متوسط قیمت یک سال گذشته آن ۶۱.۲ دلار پایین‌تر بوده است. نقره نیز ۱۳ سنت افزایش داشت و به ۱۴.۶۷ دلار در هر اونس رسید. پلاتین و پالادیوم نیز به ترتیب با ۱۰ و ۱۳ دلار افزایش ۸۳۵ و ۱۰۷۷ در هر اونس دادوستد شدند. به گزارش رویترز، آنچه از افزایش بیشتر قیمت طلا در بازار جلوگیری کرد، تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی بود. پس از آنکه سیگنال‌های بانک مرکزی فدرال آمریکا انتظارات برای بالا رفتن نرخ بهره در آمریکا را تقویت کرد، ارزش دلار در معاملات امروز به بالاترین میزان در یک هفته گذشته رسید و باعث شد تا طلا روندی نسبتاً با ثبات را تجربه کند.

خرید طلا اولویت اصلی روس‌ها

تا پایان ماه آگوست روسیه حجم دارایی‌های دلاری خود را از محل تملک اوراق قرضه دولتی آمریکا به تنها 14 میلیون دلار رسانده است و این در حالی است که در سال 2011 روسیه با در اختیار داشتن 180 میلیارد دلار اوراق قرضه دولتی آمریکا یکی از بزرگترین دارندگان این ا وراق در جهان محسوب می‌شد. تیمور نیگماتولین کارگزار بانک اوت کریتی می‌گوید دلیل فروش اوراق قرضه دلاری توسط روسیه فقط مناقشات سیاسی و تحریم‌های آمریکا علیه این کشور نیست. بانک مرکزی فدرال آمریکا در حال بالا بردن نرخ بهره است و این مساله به کاهش ارزش اوراق بدهی آمریکا منجر می‌شود. وی معتقد است روسیه منابع مالی حاصل از فروش اوراق قرضه بدهی دولتیآمریکا را در خرید طلا سرمایه‌گذاری می‌کند و بخشی از آن را نیز به صورت کوتاه مدت در بانک‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. هم اکنون سهم طلا از ذخایر خارجی این کشور در حال رسیدن به 18 درصد و برابر با سرمایه‌گذاری این کشور در دلار است. 

رئیس اتاق اصناف ایران: دولت هزینه‎های نانوایان را کاهش دهد

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: مسئولان باید به مشکلات نانوایان توجه کنند و واقعیات را بپذیرند اما تا به امروز به این واقعیت  توجهی نداشته اند. علی فاضلی افزود: دولت به تازگی بعد از 4 سال قیمت نان را تنها در شهرستانها  10 درصد افزایش داده اما قیمت نان در تهران افزایشی نیافته است؛ هر چند که این افزایش 10 درصدی هزینه های نانوایان را پوشش نمی دهد. وی با بیان اینکه 4 سال است که موضوع رفع مشکلات نانوایان مطرح است و در این مدت باید فکری برای رفع مشکلات نانوایان صورت می گرفت؛ ادامه داد: میزان دستمزدها در این سال ها به طور میانگین 17 درصد افزایش یافته، همچنین نرخ حامل های انرژی و مالیات و بیمه افزایش یافته است  اما افزایش 10 درصد قیمت نان همپای این افزایش هزینه های تولید بالا نرفته است. وی با بیان اینکه 80 هزار بنگاه صنفی نانوایی در کشور چشم انتظار دولت برای رفع مشکلاتشان هستند تصریح کرد: در صورتی که قیمت نان را نمی توانیم هم تراز افزایش هزینه های تولید افزایش دهیم باید حداقل تسهیلاتی مانند عدم افزایش قیمت حاملهای انرژی و عدم دریافت مالیات را برای این واحد ها در نظر می گرفتیم. فاضلی گفت: دو نرخی بودن نان خود رانت ایجاد می کند و سود آن را به جیب برخی افراد وارد می کند؛ بنابراین باید یک فکری برای کاهش هزینه های تولید نانوایان می کردند. رئیس اتاق اصناف ایران گفت: نانوایان سعی دارند که با دولت همراهی کنند اما این به آن معنی نیست که به وضعیت فعلی راضی هستند. /تسنیم

افت ۳۳ درصدی سفر ایرانی‌ها به همسایه شمالی

کمیته دولتی آمار جمهوری آذربایجان طی گزارشی اعلام کرد: تعداد سفر ایرانی ها به جمهوری آذربایجان در این مدت 32.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش کاهش پیدا کرده است. مسافرت شهروندان آذربایجانی به کشورهای خارجی در 9 ماه سال 2018 میلادی با 14.1 درصد افزایش به سه میلیون و 563 هزار نفر رسیده است. بنا به این گزارش، 30.7 درصد از شهروندان جمهوری آذربایجان به ایران، 30.3 درصد به گرجستان، 19.4 درصد به روسیه، 13.2 درصد به ترکیه، 1.6 درصد به اوکراین، یک درصد به امارات متحده عربی و 3.8 درصد نیز به کشورهای دیگر سفر کردند. مسافرت شهروندان جمهوری آذربایجان در 9 ماه سال 2018 میلادی به ایران در مقایسه با زمان مشابه یکسال قبل 53.2 درصد، به گرجستان 2.7درصد افزایش ولی مسافرت به روسیه 1.4 درصد و به ترکیه 1.3 درصد کاهش یافته است. /ایرنا

محبوب ترین مقصد برای کارگران خارجی

موسسه "اچ اس بی سی" در یک نظرسنجی که با مشارکت ۲۲هزار و ۳۱۸ شاغل خارجی از ۱۶۳ کشور جهان صورت گرفته است، کشورها را بر اساس چهار معیار تجربه زندگی (سبک زندگی، دید عمومی به خارجی‌ها، استقرار و اسکان)، عوامل اقتصادی (فرصت‌های شغلی، اقتصاد محلی و وضعیت مالی اشخاص)، خانواده (پرورش کودکان، سطح آموزش و بهداشت، ارتباطات) و رتبه کلی، رده بندی کرده است. شاغلان خارجی، حقوق بالاتر، امکان رشد شغلی و کیفیت بهتر زندگی را به عنوان اصلی‌ترین دلایل مهاجرت خود عنوان کرده اند. بر این اساس سنگاپور همچون سال گذشته با در نظر گرفتن کلیه معیارها به عنوان محبوب ترین مقصد برای کارگران خارجی انتخاب شده است و پس از این کشور، نیوزلند، آلمان، کانادا، بحرین، استرالیا، سوئد، سوئیس، تایوان و امارات در رده‌های دوم تا دهم جای گرفته اند. همچنین متوسط درآمد سالانه شاغلین خارجی در سوئیس با ۲۰۲هزار و ۸۶۵ دلار بیش از سایر کشورها است و پس از این کشور، آمریکا با ۱۸۵هزار و ۱۱دلار، هنگ کنگ با ۱۷۸هزار و ۷۰۶ دلار، چین با ۱۷۲هزار و ۶۷۸ دلار، سنگاپور با ۱۶۲هزار و ۱۷۲ دلار، امارات با ۱۵۵هزار و ۳۹ دلار، هند با ۱۳۱هزار و ۷۵۹ دلار، اندونزی با ۱۲۷هزار و ۳۶۲ دلار، ژاپن با ۱۲۷هزار و ۳۶۲ دلار و استرالیا با ۱۲۵هزار و ۸۰۳ دلار قرار دارند.

رویترز: اوپک در افزایش تولید نفت ناکام ماند

خبرگزاری رویترز روز جمعه گزارش داد که دفتر مرکزی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سندی داخلی از ناتوانی اعضای این نهاد و متحدانش در افزایش سطح تولید به میزان مورد انتظار خبر داده است. به نقل از این رسانه، سند مذکور که در دستور کار نشست روز جمعه یک هیات فنی این سازمان بود، نشانه دیگری از نبود ظرفیت کافی برای جایگزینی سهم ایران در بازار جهانی است. رویترز در همین ارتباط نوشت: اعضای اوپک و متحدانش در اجلاس ماه ژوئن (تیر) توافق کرده بودند که سطح تولید را افزایش دهند. در آن زمان وزیر انرژی عربستان گفته بود که کشورها برای اجرای این توافق، سطح تولید را نزدیک به یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهند داد. اکنون با گذشت بیش از چهار ماه، آمار منتشر شده حاکی از نبود ظرفیت کافی برای افزایش سطح تولید است. رویترز اعلام کرد، اعضای این سازمان به استثنای نیجریه، لیبی و کنگو، در ماه سپتامبر ( شهریور - مهر) تنها 428 هزار بشکه نفت بیشتر از ماه مه (اردیبهشت - خرداد) تولید داشته‌اند. عربستان سعودی بیشترین افزایش تولید را داشته و کویت، عراق و امارات هم صادرات خود را افزایش داده‌اند. همزمان تولید برخی کشورها از جمله ونزوئلا، ایران و آنگولا کاهش یافته است. بر مبنای این سند، از میان کشورهای غیر اوپک روسیه تولید نفت خود را 296 هزار بشکه در روز افزایش داده است؛ اما کشورهای قزاقستان، مکزیک و مالزی کاهش تولید داشته‌اند.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان

به گزارش خبرنگار مهر، حکیم قیم مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: تلاش کردیم برای اجرای تأکیدهای مقام معظم رهبری برای جلوگیری از خام‌فروشی، موتور پیشران ما جوانان متخصص و توانمند پالایشگاه بودند.

وی ادامه داد: پس از مهار شیوع ویروس همه‌گیر کرونا با ناترازی بنزین روبه‌رو شدیم در پالایشگاه نفت آبادان تصمیم گرفتیم ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با اشاره به اینکه پالایشگاه نفت آبادان با انواع نفت خام و واحدهای پرشمار پیچیده پالایشی است خاطر نشان کرد: با نیروهای متخصص توانستیم پیش از بهره‌برداری از فاز ۲، بیشترین مقدار افزایش تولید بنزین را داشته باشیم.

قیم افزود: حجم ظرفیت پالایشگاه امروز ۵۲۰ هزار بشکه است، این در حالی است که ساخت یک پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای نیاز به چندین میلیارد دلار سرمایه گذاری و چندین سال زمان نیاز دارد.

وی بیان کرد: پارسال با توجه به اینکه استفاده از نفت گاز به جای مازوت در نیروگاه‌ها را در کشور انجام دادیم، ۲ میلیارد لیتر از این ۳ میلیارد لیتر نفت‌گاز را پالایشگاه آبادان مازاد بر نیاز خود تولید کرد که نقشی بسزا در رفع ناترازی و جلوگیری از خروج چند میلیارد دلار ارز از کشور شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان اظهار کرد: تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۸.۸ میلیون لیتر در روز بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ میلیون لیتر در روز و در سال ۱۴۰۲ این مقدار به حداقل ۱۵ میلیون لیتر در روز رسید که با تولید میلیاردها لیتر بنزین توانست ناترازی بنزین را به حداقل برساند.

قیم خاطر نشان کرد: استفاده حداکثری از امکانات و افزایش ظرفیت تولید سبب شد که سود پالایشگاه نیز به مرور افزایش یابد، این در حالی بود که در سال ۹۸ معادل ۹۴۰ میلیون دلار زیان را شاهد بودیم و در سال ۹۹، نیز تنها ۱۶ میلیون دلار سوددهی داشتیم، در سال ۱۴۰۰، به سود ۴۲۵ میلیون دلاری (معادل ۱۰.۵ همت) و در سال ۱۴۰۲ نیز به سود ۱۲ همت دست یافتیم که البته این مقدار حداقل سود در سال ۱۴۰۲ بوده است.

وی به جذب و پرورش نیروهای مستعد با استفاده از روش‌های نو که به‌عنوان الگوی کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره کرد و گفت: توانستیم بهترین نیروهای متخصص را جذب این واحد پالایشی کنیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان اضافه کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاوردهای ما بود؛ در سال ۱۴۰۰ همه محصولاتی که ما در بورس عرضه می‌کردیم، ۱۱ محصول بود، امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، در حالی که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قراردادهای بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.

قیم خاطر نشان کرد: در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه و صادرات فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه نقش مهمی در کشور داشتیم که پیگیری بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌های سوریه و عراق از آن جمله بوده است، در این زمینه به دستاوردهای مطلوبی رسیدیم که خوشبختانه از سوی وزارت نفت پالایشگاه آبادان به‌عنوان قطب صدور خدمات فنی - مهندسی به کشورهای همسایه انتخاب شده است و ما در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دادیم.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان بیان کرد: با نوسازی اسکله‌های قدیمی، برای نخستین بار در تاریخ ۱۱۰ ساله پالایشگاه نفت آبادان، صادرات دریایی گاز مایع را آغاز کردیم و از شهریورماه گذشته به‌طور میانگین، ماهانه یک محموله یک هزار تنی گاز مایع را از دریا صادر کرده‌ایم، از دی‌ماه پارسال مجوز صادرات زمینی را نیز دریافت کردیم؛ از محل صادرات گاز مایع ماهانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار درآمد به دست آورده‌ایم.

قیم با اشاره به اینکه از محل فروش محصولات مازاد بر سهمیه مصوب پالایشگاه (بیش از ۴۳۰ هزار بشکه) این مجوز داده شد، خاطر نشان کرد: تا سقف ۴۷۰ میلیون یورو برای بخش دوم فاز ۲ استفاده کنیم، بنابراین از محل فروش محصولات مازاد پالایشگاه آبادان، منابع بخش دوم فاز ۲ را آغاز کنیم، امیدواریم حداکثر تا ۲ ماه آینده، عملیات اجرایی این طرح بزرگ به ارزش ۲ میلیارد یورو آغاز شود.

وی افزود: با راه‌اندازی واحد هیدروکراکر تا ۲ ماه آینده و افزایش ۴ میلیون لیتری ظرفیت تولید گازوئیل، در شرکت پالایش نفت آبادان، بخش ناترازی در بخش گازوئیل را به‌طور کامل رفع خواهیم کرد، در بنزین نیز تلاش کردیم با افزایش ۴ میلیون لیتری تولید در سال ۱۴۰۲ و با طرح‌های ابتکاری در سال ۱۴۰۳، ۲ میلیون لیتر دیگر به تولید بنزین خود اضافه کنیم و تولید روزانه بنزین را به ۱۷ میلیون لیتر برسانیم.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: امیدوار هستیم فاز ۴ پالایشگاه آبادان که مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره این پالایشگاه است به موازات گام دوم فاز ۲ اجرایی شود.

قیم در خاتمه اضافه کرد: نوسازی واحدهای قدیمی با فناوری ایرانی مقدار آب پالایشگاه نفت آبادان را ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش خواهد داد.

کد خبر 6100890 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار
  • تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، دنا، رانا و کوییک + جدول
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • معرفی کیت بدنه یک میلیارد تومانی برای تویوتا لندکروزر محبوب /عکس
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!