Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، بیش از  ۱۰ سال از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در کشور می‌گذرد. قانونی که قرار بود، به خانواده‌های نیازمند کمک کند تا بیشتر از یارانه‌های پنهان و آشکار دولت بهرمند شوند؛ اما با ایجاد تورم در کشور دستاورد چندانی نداشته است. 

در این ارتباط، علیرضا امینی در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره با اشاره به طرح هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: بنده از ابتدا با پرداخت نقدی یارانه به صورت کنونی مخالف بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه در واقعیت پرداخت یارانه‌ها برخلاف عنوانش، هدفمند نیست، گفت: گروه‌های هدف که اقشار آسیب پذیر و نیازمند جامعه هستند، به درستی شناسایی نمی‌شوند. در نتیجه اصل این طرح زیر سوال می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکز ادامه داد: در حال حاضر توانایی اجرایی دولت به گونه‌ای نیست که بتواند، گروه‌های نیازمند را شناسایی کند. بنابراین بخش عمده‌ای از منابع کشور هدر می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه پرداخت نادرست و نقدی یارانه‌ها باعث ایجاد تورم در جامعه می‌شود، گفت: طرح هدفمندی یارانه‌ها اگر به درستی اجرا نشود، اثربخشی لازم برای حمایت از اقشار کم درآمد ندارد.

امینی درباره افزایش میزان یارانه‌ها متناسب با تورم سالیانه در کشور عنوان کرد: دولت اگر یارانه‌های نقدی را افزایش دهد، تنها به رشد تورم کمک می‌کند و قدرت خرید مردم روز به روز کمتر می‌شود.

این کارشناس حوزه کارآفرینی تشریح کرد: مبلغ 45 هزار و پانصد تومان یارانه شاید در سال‌های 89 یا 90 کمکی به خانواده‌های آسیب‌پذیر می‌کرد؛ اما در حال حاضر تورم کنونی کشور، این مبلغ را کاملا بی‌ارزش کرده است. 

امینی با بیان اینکه دولت باید منابع تعیین شده برای پرداخت یارانه را به سمت ایجاد کسب و کارهای کوچک هدایت کند، گفت: دولت باید حمایت خود از قشار آسیب‌پذیر را در قالب ایجاد اشتغال انجام دهد یا تعداد شاغلان در خانوارهای کم درآمد را افزایش دهد.

این استاد علوم اقتصادی ادامه داد: این راه حل پایدار و بلند مدت است؛ اما پرداخت یارانه نقدی راه حل کوتاه مدت بوده که مانند مسکن اثرات موقت دارد.

وی با بیان اینکه دولت می‌تواند به صورت مستقیم نیز شغل برای افراد ایجاد نکند، گفت: دولت با اجرای سیاست‌های فعال بازار کار می‌تواند از منابع خود برای کمک طولانی مدت یا کارآفرینی افراد استفاده کند. 

امینی اضافه کرد: همچنین دولت می‌تواند با پرداخت بیمه بیکاری تا فراهم شدن شغل برای افراد، از آنها حمایت کند یا با آموزش‌های مهارتی به اشتغال‌زایی یا درآمدزایی سرپرست‌های خانواده کمک کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکز مطرح کرد: دولت می‌تواند تنها برای خانواده‌هایی که امکان فعالیت ندارند مانند فوت سرپرست خانواده، معلولیت یا از کارافتادگی یارانه نقدی در نظر بگیرد.

وی درباره رویه‌های حمایت دولت از افراد برای اشتغال زایی خاطرنشان کرد: پرداخت یارانه‌ سود تسهیلات بانکی یکی از رویه‌های رایج دولت‌ها برای اشتغال است. به این معنا که بانک وام با نرخ 12 درصد به افراد دهد، اما در واقع وام را 18 درصد حساب کرده و مابقی آن را دولت پرداخت کند. همچین دولت می‌تواند یارانه دستمزد پرداخت کند یعنی به عنوان مثال 30 درصد دستمزد افراد کم درآمد که در بنگاه‌های زود بازده، اشتغال داشته باشند را پرداخت می‌کند.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1110529 برچسب‌ها یارانه معیشتی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: یارانه معیشتی پرداخت یارانه دولت می تواند یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست خبری دومین دوره رویداد بین‌المللی سرمایه‌گذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس ۲۰۲۴) با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، اظهار کرد مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

وی افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و رؤسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

فداکار همچنین تصریح کرد: صادرات ۴۰ کالا با ارزش ۱۰ میلیارد دلار به ۵۰ بازار از استان کرمان برنامه‌ریزی شده است که هدفی قابل دستیابی است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور چینی‌ها در استان کرمان گفت: چینی‌ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده‌اند به طوری که در بخش خودروسازی و قطعه سازی برای ۱۲ هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند.

استاندار کرمان در مورد آب گرفتی برخی از صنایع استان کرمان از جمله خودروسازی‌ها بعد از سیل اخیر گفت: در منطقه بم در سطحی بالغ بر ۲۰ کیلومتر بارندگی و سیل وجود داشت تا وارد دشت شود اما با توجه به اینکه شدت جریان آب کند بود خسارتی آن‌چنانی وارد نکرده است. آب در حال حرکت به مدت حدود ۲ ساعت وارد پارکینگ‌های خودروسازان که در شیب قرار داشتند، شد اما آسیبی وارد نکرد وارد سالن‌ها و خط تولید نشد.

استاندار کرمان اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگردی، محصولات کشاورزی، ذخایر معدنی وجود دارد؛ از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

سرمایه‌گذاری به همت بخش خصوصی توسعه می‌یابد

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران و دبیر همایش کرمان‌آیدکس با بیان اینکه دولت بودجه کافی برای تأمین منابع عمرانی و سرمایه‌گذاری در اختیار ندارد، مشارکت بخش خصوصی در این مسیر را ضروری خواند و گفت: گفتمان‌سازی در مسیر سرمایه‌گذاری و رسیدن به راهکارهای پیشنهادی برای این بخش، هدف اصلی این همایش است.

وی تصریح کرد: کرمان از منظر گردشگری، توان بسیار بالایی برای جذب سرمایه دارد که ناشناخته ماندند و سرمایه‌گذاری کافی برای معرفی آنها صورت نگرفته است. برنامه‌ریزی برای این همایش انجام شد تا بتوانیم اطلاعات همه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را ارائه دهیم.

کد خبر 6098220 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران/ تعداد یارانه‌بگیران تغییر خواهد کرد؟
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • بیش از ۹۰ درصد از درخواست‌های مردم در حوزه اشتغال است
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال