Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تابناک» در یک سلسه خوانده می‌شوید با محوریت اقتصادی، به بررسی اولویت‌ها و مسائل مهم اقتصادی در دولت جدید پرداخته است؛ بنابراین، در گام نخست از مخاطبان پرسیده شد: از نظر شما، مهمترین اولویت‌های اقتصادی دولت چه باید باشد؟

در پاسخ به این خوانده می‌شوید، مباحث و اولویت‌های متعددی از سوی مخاطبان گرامی تابناک مطرح شد؛ اما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ـ که پیشتر در خوانده می‌شویدِ یاد شده بیان کردیم ـ از میان موارد مطرح، قصد داریم به ترتیب و اهمیت اولویت‌ها از نگاه مردم، هر مساله و چالش اقتصادی را به صورت یک خوانده می‌شوید با تاکید بر راهکار‌های پیشنهادی مخاطبان به دولت منتشر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در اولین و دومین خوانده می‌شوید به ترتیب به سراغ "راهکار پیشنهادی به دولت برای مهار تورم" "راهکار پیشنهادی به دولت برای کاهش واقعی نرخ دلار" رفتیم.

اما امروز در سومین خوانده می‌شوید، قصد داریم بر اساس نظرات مخاطبان تابناک، به چالش افت ارزش ریال در اقتصاد کشورمان بپردازیم و بررسی کنیم که بهترین راهکار پیشنهادی برای مقابله با روند نزولی ارزش پول ملی و تقویت آن چیست و چه باید کرد.

مسلما در سال های اخیر به دلایل متعددی، کاهش ارزش ریال و افت قدرت خرید مردم چشم گیر بوده است. به گونه ای که همسو با این روند نزولی، جهش قیمت ها در بازارهای مختلفی همچون مسکن و خودرو، به ثبت رسیده است. کارشناسان معتقدند دولت ها توانایی تقویت ارزش پول ملی را با اتخاذ تدابیر و تصمیمات کارشناسی دارند. اما در سال های اخیر به خصوص در دولت های یازدهم و دوازدهم، عزمی جدی برای مقابله با کاهش ارزش ریال وجود نداشته است.

در این شرایط، برخی از صاحب نظران اقتصادی باور دارند که برای تقویت ارزش پول ملی، بایستی  کنترل و مهار نقدینگی در داخل کشور را به طور جدی دنبال کرد. 

گروهی نیز معتقدند دولت باید برای حمایت از تولیدات منجر به صادرات برنامه ریزی دقیقی داشته باشد و برای اجرای آن از هیچ تلاشی دریغ نکند.

عده ای دیگر از فعالان اقتصادی، دیدگاه تقویت مناسبات بین المللی و تلاش برای بازگشت منابع ارزی بلوکه شده به چرخه اقتصادی را پیشنهاد می دهند و باور دارند که در این راستا، کاهش نرخ ارز و افزایش ارزش ریال اتفاق خواهد افتاد. برخی نیز در کنار این مورد، بر ضرورت برنامه ریزی و تسهیل جذب سرمایه‌خارجی در اقتصاد کشورمان تاکید دارند.

حال از نگاه شما مخاطبان تابناک؛

عوامل داخلی و خارجی چه وزنی در کاهش ارزش ریال داشته اند؟

آیا دولت سیزدهم در چهار سال پیش رو، می تواند برای این چالش مهم اقتصادی و معیشتی، اقدامی کند؟

تیم اقتصادی دولت جدید چه سیاستی را باید برای مقابله با روند نزولی ارزش ریال در پیش بگیرد؟ همچنین در ادامه مقابله با افت ارزش ریال، چه برنامه و تدابیری برای تقویت ارزش پول ملی و افزایش قدرت خرید مردم باید اتخاذ کند؟

تقویت تولید و صادرات چقدر می تواند به تقویت ارزش ریال منجر شود؟

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای هفته دفاع مقدس اربعین خوانده می شوید ارزش ریال اقتصاد ایران اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای هفته دفاع مقدس اربعین خوانده می شوید ارزش پول ملی تقویت ارزش اولویت ها ارزش ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۲۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی

رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر جمهوری کره در تهران گفت: بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند روابط تجاری دو کشور را تقویت کنند. در این راستا لازم است روند صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی تسهیل شود.

به گزارش مشرق، رئیس اتاق ایران و سفیر جمهوری کره در تهران ضمن دیدار با یکدیگر درباره آنچه در مسیر تقویت مناسبات تجاری بین ایران و کره‌جنوبی ضرورت دارد، صحبت کردند. در این جلسه تسهیل شرایط صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی مورد توجه قرار گرفت. در این ملاقات مدیر سازمان توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری کره‌جنوبی(کترا) نیز حضور داشت.

در ابتدای جلسه صمد حسن‌زاده - رئیس اتاق ایران - با بیان اینکه اقتصاد کره‌جنوبی توانسته با کمک چهار برند سامسونگ، LG، دوو و هیوندا به خوبی جایگاه خود را بین خانواده‌های ایرانی پیدا کند، تصریح کرد: برنامه‌های سفارت کره‌جنوبی و کترا در مسیر تقویت مناسبات تجاری این کشور بسیار علمی و دقیق است. همواره ایران در ارتباط با کترا توانسته در گسترش روابط بین دو کشور قدم بردارد.

او ادامه داد: البته تحریم‌های ظالمانه علیه ایران موجب شد تا روابط بین دو کشور تحت تاثیر قرار بگیرد. در این بین انتظار بخش خصوصی ایران این است که با وجود فشارهای ناشی از تحریم، فعالان بخش خصوصی کشورهای دیگر به همکاری‌های خود با ایران ادامه دهند.

بر اساس اظهارات حسن‌زاده، ایران ظرفیت‌های خوبی در بخش‌های خدمات فنی-مهندسی، ساخت پالایشگاه، صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، قطعات خودرو و دارو دارد و دو کشور می‌توانند با تمرکز بر این حوزه‌ها با یکدیگر همکاری کنند.

حسن‌زاده افزود: ظرفیت‌های موجود در ایران و کره‌جنوبی با ۸۰۰ میلیون دلاری که حجم روابط بین ایران و کره‌جنوبی است، هماهنگی ندارد و باید برای افزایش سطح تعاملات تلاش کنیم.

رئیس اتاق ایران با نگاهی به توانمندی‌های صادراتی ایران، تصریح کرد: هفته گذشته نمایشگاه ایران‌اکسپو را برگزار کردیم و ۸۰ کشور با اعزام هیات تجاری از نزدیک با ظرفیت‌های صادراتی ایران آشنا شدند و اذعان داشتند که زمینه‌های همکاری خوبی در ایران وجود دارد.

او رفت‌وآمد هیات‌های تجاری را با همکاری سفارت‌خانه و اتاق‌های بازرگانی دو کشور مورد تاکید قرار داد چراکه فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک فعالان اقتصادی دو کشور در ایران وجود دارد.

حسن‌زاده بر لزوم ارائه تسهیلات لازم برای صدور روادید به ویژه برای فعالان اقتصادی ایرانی تاکید کرد.

وی از مدیر کترا نیز درخواست کرد: این نهاد اختلافات تجاری بین شرکت‌های دو کشور را به صورت منطقی و قانونی حل‌وفصل کند. تعدادی از شرکت‌های ایرانی پیش از شروع تحریم‌ها علیه ایران، منابعی را در پروسه تجارت خود به طرف کره‌ای پرداخت کردند که با آغاز تحریم‌ها مواجه شدند و نتوانستند در مقابل وجوه پرداخت شده، کالا را دریافت کنند. درخواست رسیدگی به این مسئله را داریم.

او از رئیس اتاق و فعالان اقتصادی کره‌جنوبی دعوت کرد به ایران سفر کنند.

راهکارهای تقویت روابط تجاری بین ایران و کره‌جنوبی را بررسی می‌کنیم

در ادامه کیم جون پیو، سفیر جمهوری کره‌ در تهران آینده روابط تجاری بین دو کشور را امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: در نمایشگاه ایران‌اکسپو و در مراسم افتتاحیه حضور داشتم و با وجود اینکه متاسفانه شرکت‌های کره‌ای در این نمایشگاه غرفه‌ای نداشتند؛ اما توانایی ملی ایران را از نزدیک دیدم.

او ادامه داد: به دلیل تحریم‌ها علیه ایران، شرکت‌های کره‌ای نمی‌توانند به راحتی در بازار ایران وارد شوند، با این حال شیوه‌ای وجود دارد که به کمک آن بتوان سطح روابط را تقویت کرد. ارتباط بین شرکت‌های خصوصی را باید افزایش دهیم.

سفیر جمهوری کره در تهران افزایش سطح اطلاعات نسبت به یکدیگر و شناخت بیشتر را برای روابط بیشتر ضروری دانست و افزود: مطمئن هستم امکان افزایش سطح تبادلات وجود دارد و فقط باید راهکار آن را پیدا کنیم.

دیگر خبرها

  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • گازوئیل قاچاق زیر بار آهک
  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • ریزش بیش‌از هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • افت بیش‌ از ۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • کشف محموله ۱۰ میلیاردی تنباکوی قاچاق از انباری در جنوب تهران
  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات