Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-09@12:28:04 GMT

مرد در سایه وزارت راه و شهرسازی کیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۸۹۰۷

مرد در سایه وزارت راه و شهرسازی کیست؟

به گزارش صدای ایران به نقل از سایت دیده‌بان ایران، علی جعفری مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی چند روز پیش طی نامه‌ای به ایمان اسلامیان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی خواسته بود که حق ماموریت به وی پرداخت نشود. 

جدای از اینکه در متن‌نامه علی جعفری به اسلامیان که از عناصر جبهه پایداری محسوب می‌شود، چه آمده بنا داریم به وضعیت علی جعفری و حلقه‌های قدرتی که در وزارت کار به واسطه حضور رستم قاسمی ایجاد شده بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته‌می‌شود علی جعفری با فشار برخی نهادهای خاص و همچنین جبهه قدرتمند پایداری به رستم قاسمی تحمیل شده و وزیر راه خیلی تمایل چندانی به حضور جعفری در این مسئولیت نداشته اما وقتی گزینه اصلی رستم قاسمی برای این سمت رد شده او مجبور شده که تن به این انتصاب دهد اما گزینه اصلی رستم قاسمی برای مدیرکلی حوزه وزارتی راه و شهرسازی چه کسی بوده است؟

*قاسم مکارم همه‌کاره ستاد رستم قاسمی

«قاسم مکارم شیرازی» نوه پسری آیت الله مکارم شیرازی است که به نوعی هم استانی رستم قاسمی که متولد شهرستان لامرد استان فارس است، سابقه چندان روشنی از او در فضای وب و حتی اجرایی در دسترس نیست اما طبق اطلاع خبرنگار سایت دیدبان ایران، زمانی که رستم در فرماندهی اقتصادی قرارگاه قدس فعالیت داشته، قاسم مکارم نیز در آنجا فعالیت داشته است.

همزمان با نواخته شدن آهنگ انتخابات و نامزدی رستم قاسمی برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، قاسم مکارم با حفظ مسئولیت به ستاد انتخاباتی رستم قاسمی منتقل و همه مسئولیت‌های ستاد انتخاباتی به دوش وی می‌افتد.

از هماهنگی برای نشست با شخصیت‌های سیاسی تا گفت‌وگوهای مطبوعاتی. گفته می‌شود با اینکه رستم قاسمی برای این دور از انتخابات رد صلاحیت شده بود، او مخالف صدور بیانیه از سوی قاسمی برای اعلام کناره‌گیری به نفع سید ابراهیم رئیسی بوده و وعده داده بوده که از طرق بیوت مراجع برای تائید صلاحیت تلاش می‌کند که در نهایت به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

بعد از اینکه سید ابراهیم رئیسی در 28 خرداد 1400 انتخاب می‌شود دقیقه نود رستم قاسمی را علی‌رغم میل باطنی او برای وزارت راه و شهرسازی به مجلس پیشنهاد می‌دهد. رستم قاسمی دوست داشت که وزارت نفت دولت رئیسی را بر عهده بگیرد به همین دلیل هم در مجلس آن سوتی بزرگ را در زمان دفاع از خود مقابل چشم نمایندگان مجلس که خود را وزیر پیشنهادی نفت خطاب کرد، داد. هرچند که بازهم رای اعتماد بالای 200 گرفت.

بنابر گزارش دیدبان ایران؛ بعد از مشغول شدن رستم قاسمی در وزارت راه بیشتر گزینه‌هایی که او برای مسئولیت‌های مختلف پیشنهاد می‌شوند از سوی مراجع اطلاعاتی، نظارتی و امنیتی رد می‌شوند. از جمله قاسم مکارم. رستم قاسمی تلاش داشت تا افرادی که در زمان انتخابات به او کمک کرده‌اند در وزارت راه منصوب کند.

 *انتصاب همشهری رستم قاسمی در وزارت راه

یکی از این افراد، ایمان اسلامیان که اصالتا جنوبی‌تبار و لامردی محسوب می‌شود، است. اسلامیان در ستاد انتخابای رستم قاسمی فعالیت داشته است. اما هسته اصلی انتخاب همه این انتصابات در وزارت راه و شهرسازی قاسم مکارم شیرازی است.

رستم قاسمی چندی پیش طی نامه‌ای قاسم مکارم را در کمیته شایسته گزینی وزارت راه منصوب کرد. در نبود رئیس این کمیته یعنی مهدی غضنفری که در زمان انتخابات رئیس ستاد رستم قاسمی بود و با حکم ابراهیم رئیسی ر ئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی شده بود، مکارم شیرازی نیز تقریبا از سایه خارج و همه تحرکات زیر نظر او انجام می‌شود.

حال باید دید علی‌رغم همه این رفیق‌بازی و رفت و آمدهایی که در وزارت راه و شهرسازی سازی زیر سایه سنگین شایعات استعفای قاسمی به دلیل سرطان در جریان است، وعده مهم و حیاتی ۴ میلیون مسکن محقق می‌شود یا خیر؟

پ/

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: قاسم مکارم وزارت راه و شهرسازی وزارت راه رستم قاسمی وزارت راه و شهرسازی رستم قاسمی مکارم شیرازی وزارت راه قاسم مکارم علی جعفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدر جغرافیای ایران کیست؟

محمدحسن گنجی یکی از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی، بنیان‌گذار دانش جغرافیای نوین و هواشناسی ایران بود.

به گزارش اقتصاد۲۴، وی به‌عنوان رییس هواشناسی ایران، رییس هواشناسی منطقه آسیا و عضو کمیته اجرایی سازمان هواشناسی جهان شناخته می‌شد. او در رشته تاریخ و جغرافیا دارالمعلمین عالی به تحصیل پرداخت و به همراه دانشجویان دانش‌سرای عالی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت، اما، چون در دبستان زبان انگلیسی آموخته بود بعد از چند ماه به انگلستان اعزام شد.

پروفسور گنجی علت علاقه خود به جغرافیا و به خصوص هواشناسی را پدیده خشکسالی و سیلی می‌داند که در روزگار کودکی و نوجوانی در زادگاهش اتفاق افتاد و به روستاییان آسیب غیرقابل جبرانی وارد کرد. استاد گنجی پس از بازگشت به ایران به‌عنوان استاد در دانشکده ادبیات و دانش‌سرای عالی به تدریس جغرافیا مشغول شد. اندکی بعد به آمریکا رفت و درجه دکتری در رشته جغرافیا را کسب کرد.

دوران کودکی و نوجوانی محمدحسن گنجی

محمدحسن گنجی در ۲۱ خرداد سال ۱۲۹۱ خورشیدی در بیرجند (قهستان) به دنیا آمد. سرزمین قهستان شبیه یک جزیره‌ای در دریای شن بود و مردم برای وارد شدن به آن از هر طرف باید از فرسنگ‌ها کویر بی‌آب و علف گذر می‌کردند. اهالی آن منطقه و به خصوص اهالی بیرجند از ایرانیان قدیمی با رگه‌هایی از دیگر اقوام بودند که بیش‌تر از راه کشاورزی همراه با دامداری امرار معاش می‌کردند. خانواده دکتر گنجی نیز از این مردمان جدا نبودند. وی دارای سه برادر و دو خواهر بود که چهار نفر از آن‌ها در همان شهرستان بیرجند تدریس می‌کردند و پدرش هم مدت‌ها نایب‌الحکومه شهر قائن بود و هم‌زمان به شغل کشاورزی و دامپروری نیز مشغول بود.

محمدحسن گنجی در سن شش سالگی وارد مدرسه شوکتیه در بیرجند می‌شود. در مدرسه شوکتیه رسم بر این بود که به شاگرد نخست، شاگرد دوم و شاگرد سوم به ترتیب مدال طلا، مدال نقره و یک کتاب نفیس هدیه می‌دادند و دکتر گنجی در طی شش سال تحصیل خود، چهار مدال طلا و دو نقره به دست آورد و در جشن پایان دوره که آن مدال‌ها را به سینه زده بود چنان احساس سربلندی می‌کرد که به گفته خودش «گویی قلعه خیبر را فتح کرده بود.»

پس از پایان تحصیلات مقدماتی، به دارالمعلمین عالی تهران وارد شد و توانست در رشته تاریخ و جغرافیا مدرک کارشناسی را اخذ کند و بعد از آن به‌عنوان دانشجوی برگزیده به اروپا اعزام شد و در دانشگاه ویکتوریا، منچستر انگلستان ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۱۷، کارشناسی ارشد خود را در رشته جغرافیا کسب کرد. در سال ۱۳۳۱، محمدحسن گنجی بار دیگر با استفاده از بورسیه تحصیلی به کشور آمریکا اعزام شد و دکتری خود را در رشته جغرافیا، از دانشگاه کلارک دریافت کرد و پس از بازگشت، در دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد و در سال ۱۳۵۸ بازنشسته شد، اما او هرگز دست از کار نکشید و از سال ۱۳۶۴ با مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی همکاری خود را شروع کرد و از سال ۱۳۷۰ به‌عنوان مشاور رییس دانشکده علوم زمینی با دانشگاه شهید بهشتی همکاری داشت. دکتر گنجی در زمان جنگ تحمیلی هم در ستاد بسیج مسئولیت بررسی و ارزیابی نقشه جبهه‌های جنگ را بر عهده داشت. علاوه بر این از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ مشاور رییس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح‎ بود.

همسر و فرزندان محمدحسن گنجی

دکتر گنجی در ۲۴ دی ۱۳۲۰ با خانم لطیفه جوادزاده، از ایرانیان مقیم ارمنستان، ازدواج کرد. آن‌ها فرزندی نداشتند و تا پایان عمر در کنار یکدیگر ماندند. دکتر گنجی در دوران پیری هنگامی که همسرش بیمار بود با وجود کهولت سن خود، از همسرش پرستاری می‌کرد.

استادان و مربیان‎ ‎محمدحسن گنجی

مربیان و استادان‎ ‎دکتر گنجی در طی دوران تحصیل او عبارت بودند از: میرزا احمد نراقی، شیخ ‏احمد سلیمانی‎ ‎نراقی، کلنل علینقی وزیری، مفیدالملک، سیدرضی حسین (ناظم هندی)، عباس اقبال‏‎ ‎آشتیانی، ‏ماژور مسعودخان کیهان، بدیع‌الزمان فروزانفر، سیدمحمدکاظم عصار، دکتر‎ صادق رضازاده شفق، ‏عبدالحسین شیبانی وحیدالملک، دکتر عیسا صدیق، دکتر اسدالله‎ ‎بیژن و‎...

مشاغل و سمت‌های پروفسور محمدحسن گنجی

• استاد دانشگاه تهران

• ریاست اداره کل هواشناسی‎ ‎ایران

• نماینده ثابت دولت ‏ایران در سازمان‎ ‎هواشناسی جهانی

• معاونت پارلمانی وزارت راه

• ریاست‏‎ ‎دانشکده ادبیات و علوم انسانی

• ریاست موسسه آموزش عالی امیر شوکت الملک علم بیرجند

• مشاور رییس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح‎

• عضویت در بخش جغرافیایی سازمان مطالعه و ‏تدوین کتب دانشگاهی (سمت)

• عضویت در کمیته رهبری اطلس اقلیمی ‏ایران ‎در سازمان هواشناسی

• ‏عضو مادام العمر انجمن جغرافیائی انگلستان

• عضو سابق انجمن سلطنتی مردم‎ ‎شناسی انگلستان و ایرلند

• عضو شورای عالی آمار

• عضو هیات تحریریه دائره المعارف‎ ‎بریتانیا

• عضو افتخاری انجمن ‏آمریکایی پیشرفت علوم

• عضو شورای عالی مردم شناسی‎

• عضو انجمن جغرافیائی کشور‌های آسیا و ‏آفریقا

• عضو کمیته ملی آبشناسی (یونسکو‎)

• عضو هیات ممیزه دانشگاه تهران

• عضو کمیسیون ‏بورس‌های دانشگاهی

• عضو کمیسیون‎ ‎همکاری فرهنگی ایران و فرانسه (دانشگاهی)

• عضو کمیته ‏جغرافیائی فرهنگستان ایران‎

• عضو شورای عالی جغرافیایی وابسته به سازمان جغرافیایی کشور

• عضو کمیته‎ ‎برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش

• عضو هیات امنای مدرسه عالی بازرگانی رشت

• ‎عضو هیات امنای مدرسه عالی علوم اراک

• عضو هیات امنای مدرسه عالی فنی تهران

• ‎عضو ‏اتحادیه انحمن‌های علمی

• رییس اولین کنگره جغرافیدانان ایران

• عضو‎ ‎شورای دانشگاه ‏تهران

• اولین رییس انجمن جغرافیدانان ایران

خانه جغرافیا در تهران

در تاریخ سوم آذر ۱۳۹۰ با حضور پروفسور محمد حسن گنجی، منزل مسکونی او به تملک شهرداری تهران درآمد و به‌عنوان خانه جغرافیا نامگذاری شد. در حال حاضر این خانه به‌عنوان یکی از مراکز و خانه‌های علم و زندگی شهر تهران محسوب می‌شود.

درگذشت پروفسور محمدحسن گنجی

پروفسور محمدحسن گنجی در ۲۸ تیرماه ۱۳۹۱ در منزل شخصی خود بر اثر زمین خوردن دچار شکستگی جمجمه و خونریزی مغزی شد. پس از آن به بیمارستان پیامبران تهران منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت و در نهایت در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت. پیکر ایشان پس از تشییع از مقابل دانشگاه تهران جهت خاکسپاری به شهر بیرجند منتقل شد و در تاریخ ۲ مرداد ماه ۱۳۹۱ در محل بوستان دکتر محمدحسن گنجی در خیابان توحید، در خاک زادگاهش آرام گرفت.

دیگر خبرها

  • افتتاح و تحویل ۷۲۶۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی در قم
  • پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی به نکوداشت آیت‌الله ﻻری(ره) ‌
  • واگذاری ۷۲۵۶ واحد مسکونی و قطعه زمین به متقاضیان قمی
  • خیرین مدرسه‌ساز بزرگ‌منش و اثرگذار هستند
  • معاونان وزیر راه و شهرسازی به مشکلات مردم قم رسیدگی می کنند
  • انتخابات ملایر به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • ◄ مرگ در جاده ترانزیتی پل فیلهان ممسنی پل رستم جولان می دهد
  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد