Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ماهیت سرکوب‌گر سیاست ارز ترجیحی در تولید داخلی برخی از کالا‌های اساسی گفت: مطمئنا پایان این سیاست ارزی منجر به رونق تولید کالا‌های اساسی در داخل کشور خواهد شد.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رضا تقی پور انوری» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آثار ضد تولیدی تخصیص ارز ۴۲۰۰ اظهار داشت: ارز ترجیحی باعث فساد و رانت شد و این حقیقتی انکار ناپذیر است حال در نظر گرفتن این موضوع باید این امر را پذیرفت که این مسئله غیر قابل کنترل نبود و یکی از دلایل عدم کنترل این موضوع به عدم وجود اطلاعات مدیریتی یکپارچه و عدم کنترل‌ها و نظارت دقیق برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: اصلاح یارانه‌ها نیازمند کنترل‌های شدید و دقیقی است که به دلیل عدم یکپارچگی اطلاعات مدیریتی در کشور، متاسفانه هنوز در دقت ارسال اهداف به جامعه هدف مشکلاتی دارد، زیرا ریشه بسیاری از مشکلات عدم وجود اطلاعات مدیریتی یکپارچه است.


وی با بیان اینکه اختصاص یارانه به‌صورت ارز ترجیحی برای واردات برخی ازکالا‌های مصرفی، تولید داخلی برخی از کالا‌های اساسی را به شدت سرکوب و تهدید کرد، گفت: حال با توجه به اجرایی شدن سیاست حذف ارز ترجیحی و شناسایی دقیق دهک‌ها، صدمات ناشی از تخصیص ارز ۴۲۰۰ به مردم در این جراحی اقتصادی تقریبا به صفرمی‌رسد. حذف ارز یارانه‌ای برای واردات برخی از کالا‌ها منجر به رونق و شکل گیری مجدد خط تولید برخی از کالا‌های مهم می‌شود.


تقی‌پور واقعی شدن قیمت‌ها را یکیاز اثار مثبت این سیاست توصیف کرد و افزود: در چنین شرایطی تولیدکننده می‌تواند بدون کنترل قیمتی محصولات را تولید و حتی در بازار آزاد به فروش برساند، یعنی ممکن است حتی نیاز به پیش خرید دولت هم نباشد، اما تمام این اتفاقات مشروط به یکپارچگی داده‌ها و اطلاعات ملی و نظارت دقیق است.


عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره انتقال عواید حاصل از حذف ارز ترجیحی در قالب یارانه مستقیم به مردم، عنوان کرد: انجام این اصلاحات لازم بود و یقینا باید شکل می‌گرفت، اما لازمه اصابت دقیق یارانه‌ها و رسیدن به دست مردم، اصلاح اطلاعات و آمار‌های دقیق است، ولی به دلیل عدم یکپارچگی اطلاعات، هنوز دقت کافی را ندارد و تا زمانی که ما نیاز دهک‌ها را به طور دقیق شناسایی نکنیم این مشکل همچنان وجود خواهد داشت.


وی در پایان با اظهار امیدواری از اصلاح درست نظام توزیع یارانه‌ها گفت: اگر این هدف به درستی و با شفاف سازی کامل اطلاعات اقتصادی انجام شود آن زمان می‌توان ادعا کرد اهداف اصلاح نظام یارانه‌ای دولت، دقیقا محقق شده است چرا که برخی از دهک‌ها واقعا مستحق دریافت چنین کمک‌هایی هستند.


پایان پیام//

برچسب ها: ارز ترجیحی ، کالای اساسی ، اصلاح نظام یارانه‌ای ، دلار ، فساد ، رانت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RbS

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ارز ترجیحی کالای اساسی اصلاح نظام یارانه ای دلار فساد رانت عضو کمیسیون صنایع برخی از کالا ها کالا های اساسی ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۷۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانش بنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید اظهار کرد: در سال‌های اخیر توجه مقام معظم رهبری در سیاست‌گذاری‌های انجام شده، اقتصاد مردمی بوده است.

وی افزود: توجه به این موضوع که پایه و اساس اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و فناوری داخلی قرار بگیرد، همواره مورد توجه سیاست‌گذاران بوده است، شرکت‌های دانش بنیان نیز در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته‌اند و مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کرد که ظرفیت‌های بسیار خوبی در این قانون برای شرکت‌های دانش بنیان و فناور پیش‌بینی شده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و دانش فنی داخلی باشد، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را باید در دستور کار خود قرار دهیم، در برنامه هفتم توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش بنیان شده است.

جوکار گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

وی بیان کرد: ایده‌های نخبگان را می‌توان تجاری‌سازی کرد و مشکلاتی که در بازه زمانی اخیر در حوزه فناوری در کشور داشته‌ایم را می‌توانیم با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش پایه حل کنیم.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد و توسعه، کار را باید به دست جوانان فعال در شرکت‌های دانش بنیان بسپاریم تا کشور به سمت تولید پیش برود، ظرفیت‌های قانونی زیاد و تسهیلات تکلیفی بسیاری در قانون بودجه برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته و در قانون قید شده است که برای اعطای تسهیلات باید برای شرکت‌های دانش بنیان اولویت قائل شویم.

جوکار افزود: از سوی دیگر، از لحاظ ساختاری باید ساختاری را داشته باشیم که شرکت‌های دانش بنیان احساس اطمینان از آینده خود داشته باشند، در حال حاضر در پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های علم و فناوری، نوآوری‌های بسیاری در حال وقوع است.

وی ادامه داد: باید ساختارهای مستقلی به این شهرک‌ها داده شود و با اعطای تسهیلات و حمایت‌های ویژه زمینه‌ای را برای آنها فراهم کنیم که با کمترین وابستگی شروع به کار و فعالیت کنند.

کد خبر 751672

دیگر خبرها

  • با کمک شورای نگهبان می توان برای بهبود اقتصاد گام اساسی برداشت
  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • بدون در نظر گرفتن شاخص‌هایی دقیق انتخاب نامزد اصلح غیرممکن است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روزچهارشنبه هجدهم اردیبهشت
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • چرا طلافروشها از اعلام دقیق دارایی های خود نگرانند؟
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟