Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس کمیسیون فضای کسب و کار و کارآفرینی اتاق بازرگانی با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت یارانه به واردات بود که این امر باعث ایجاد ضرر و زیان بخش کشاورزی و کاهش اشتغال‌زایی در این بخش شد، گفت: ارز ترجیحی باعث ایجاد گستردگی قاچاق، فساد و رانت کالا‌های اساسی در کشور شد. «علی نقیب» در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به ضرورت حذف ارز ترجیحی اشاره کرد و افزود: همه کارشناسان، فعالان اقتصادی و دولتمردان حاضر در کشور به این نتیجه رسیدند که مسئله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تالی فاسد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت معتقد است که ارز ترجیحی به دلیل فاصله‌ی بسیار زیادی که با ارز نیمایی داشته، صرف هزینه‌های پیش بینی شده، نشده است. اتاق بازرگانی نیز از ابتدا معتقد بود که اگر قرار است کالا‌های ضروری کنترل شوند، باید ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود. خوشبختانه دولت متوجه تالی فاسد ارز شد و نسبت به حذف آن اقدام کرد.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید قیمت کالا‌های اساسی و ضروری که با معیشت مردم در ارتباط هستند را کنترل کند، افزود: با توجه به درآمد مردم باید اقداماتی صورت گیرد که کالا‌های ضروری به درستی و با قیمت واقعی به دست مصرف کننده برسد. امیدواریم دولت با برنامه ریزی اجازه ندهد که معیشت مردم دچار مشکل شود.

نایب رئیس کمیسیون فضای کسب و کار و کارآفرینی اتاق بازرگانی تهران و ایران در پاسخ به این سوال که آیا اعطای یارانه کالا‌های اساسی موجب قاچاق گسترده، از بین رفتن خودکفایی و فساد و رانت در زنجیره توزیع کالا‌های اساسی شده است یا خیر، گفت: بنده معتقدم ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای معیشت و رفاه مردم در نظر گرفته شده بود، نتوانست صرف اهداف اصلی شود و زمینه ورود کالا‌های غیرضروری به جای واردات کالا‌های ضروری به کشور را فراهم کرد.

به گفته وی، ارز ترجیحی باعث ایجاد گستردگی در قاچاق، فساد و رانت کالا‌های اساسی در کشور می‌شود.

نقیب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند، واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارزان موجب نابودی بخش بسیار بزرگی از اشتغال بر بخش کشاورزی شد و این ارز‌ها به جای توسعه اقتصادی و رونق اشتغال کشاورزی موجب اعطای یارانه به کالا‌های وارداتی شد، نظر شما در این رابطه چیست و آیا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌تواند آغاز اقتصادی شدن بخش کشاورزی و بهره وری تولید کالا‌های اساسی باشد، توضیح داد: به طور کلی در اقتصاد بحث عرضه و تقاضا مطرح است، بنده معتقدم اقتصاد دستوری مدیریت نمی‌شود، اما می‌توان آن را سیاست گذاری کرد و برای استفاده بهینه در بخش کشاورزی، صنعت و اشتغالزایی به آن جهت داد تا برای هر نقطه از کشور مزیت‌هایی داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون فضای کسب و کار و کارآفرینی اتاق بازرگانی تهران و ایران معتقد است، ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت یارانه به واردات بود که این امر باعث ایجاد ضرر و زیان بخش کشاورزی و کاهش اشتغال‌زایی در این بخش شد.

وی با بیان اینکه نباید دستوری اعلام کرد که کالایی به منظور جبران کسری وارد کشور شود، افزود: این موضوع باعث از بین رفتن کشاورزی خواهد شد و این صنعت را دچار مشکل می‌کند. زمانی که بیکاری در کشور افزایش پیدا می‌کند در کنار آن مسائل و مشکلات زیادی هم برای جامعه به وجود می‌آید.

نقیب اظهار داشت: بنده معتقدم دولت باید به گونه‌ای استراتژی خود را انتخاب کند که رقابت در سایه عرضه و تقاضا شکل بگیرد؛ چراکه با رقابت، اشتغال زایی و سطح درآمد مردم هم افزایش خواهد یافت و درنتیجه اقتصاد خوب و پایدارتری را در کشور شاهد خواهیم بود.

نایب رئیس کمیسیون فضای کسب و کار و کارآفرینی اتاق بازرگانی تهران و ایران در پاسخ به این سوال که به نظر شما انتقال کامل یارانه کالا‌های اساسی به انتهای زنجیره و اعطای یارانه نقدی مستقیم به مصرف‌کننده، موجب افزایش اصابت این یارانه به خانوار و در نتیجه کاهش ضریب جینی و تحقق عدالت بیشتر با پرداخت این یارانه مستقیم به مردم خواهد شد یا خیر، گفت: این مسایل روش‌هایی است که باید معیشت مردم را سامان دهد، اما ما معتقدیم بهترین راه حل، افزایش اشتغالزایی و سطح درآمد مردم است.

نقیب در پاسخ به سوالی دیگر که اقدام دولت سیزدهم در ساز و کار انتقال یارانه کالا‌های اساسی به مصرف کننده را چگونه ارزیابی می‌کنید و حذف ارز چند نرخی و آزاد کردن زنجیره تولید کالا‌های اساسی، چگونه کمک کننده به بهره وری اقتصاد کشاورزی خواهد بود، افزود: معتقدیم دولت باید به رشد اقتصادی کشور کمک کند، چراکه با این اقدام شاهد بهره وری خواهیم بود. دولت باید از نگرانی مردم جلوگیری کند تا اقتصاد دستوری باعث فساد و عدم توسعه اقتصادی نشود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ارز ترجیحی دولت قیمت کالا های اساسی اتاق بازرگانی ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا های اساسی بخش کشاورزی ارز ترجیحی باعث ایجاد حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۰۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است

معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاه های اجرایی با تذکری به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: وضع مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیر یارانه ای و جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی، ممنوع است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد هادی عبادی معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاه های اجرایی با ارسال نامه ای به خانی نوذری معاون توسعه و بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به نامه اتاق بازرگانی ایران دربار اخذ مالیات 60 درصدی از صادرات سیب زمینی اعلام کرد: وضع مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیر یارانه و جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی،  ممنوع است.

بنابراین گزارش گمرک ایران پیش از این  اعلام کرد بود که طبق خواسته وزارت جهاد کشاورزی، از 15 اردیبهشت تا اطلاع ثانوی عوارض 60 درصدی برای صادرات سیب زمینی اعمال خواهد شد.

صادرات سیب زمینی مشمول عوارض 60 درصدی شد

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران/ تعداد یارانه‌بگیران تغییر خواهد کرد؟
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند
  • خسارت ۱۳ میلیارد تومانی سیل در شهرستان فیروزه
  • رئیسی: از قیمت کالا‌ها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم / تورم روز به روز کاهشی می‌شود
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی