Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: رشد تقاضا برای دریافت ارز دولتی، حاکی از وجود فساد در این زنجیره است. ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بخش کشاورزی ما به شدت آسیب‌زا بود و بهره‌وری اقتصاد کشاورزی را نیز به شدت سرکوب کرد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسئله اصلاح یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی، این روز‌ها به دغدغه اصلی مردم و حاکمیت تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخصیص یارانه فرآیندی به جای حمایت مستقیم از خانوار و نتیجتا اعطای ارز ۴۲۰۰ به کالا‌های اساسی موجب نشده است که کالا‌های اساسی افزایش قیمت پیدا کنند و در نتیجه سفره مردم به شدت کوچک شده است. در حالی که قرار بود سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، معیشت مردم را بهبود ببخشد، با کسری بودجه ارزی حاصل از اعطای ارز ۴۲۰۰ تومانی؛ موتور رشد فزاینده تورم سریع‌تر شد و سیاست حمایتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی و اعطای یارانه به کالا، تورم را تشدید کرد و سفره مردم را کوچک‌تر از قبل کرد. استقراض از بانک مرکزی و خرید ارز بازار آزاد برای اعطای ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۱۳۹۹ نیز از موارد دیگری بود که تورم اقتصاد ایران را به رقم کم‌سابقه ۵۰ درصد رساند. منشا همه این معضلات نیز به سیستم معیوب حمایت از مصرف‌کننده برمی‌گردد، زیرا برای حمایت از مصرف‌کننده، به جای یارانه مستقیم به مصرف‌کننده، یارانه به کالا و به ابتدای زنجیره پرداخت می‌شود و در نتیجه در هر نقطه از زنجیره توزیع، امکان قاچاق یا انحراف وجود دارد.


در این بین اهمیت اصلاح یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز بسیار روشن است، زیرا با توجه به آزادسازی زنجیره تولید و توزیع و پرداخت یارانه به انتهای زنجیره علاوه بر رونق بخش کشاورزی و بهره‌وری تولید کالا‌های اساسی، در طرف مصرف‌کننده نیز با توجه به پرداخت مستقیم یارانه، بیشترین اصابت یارانه‌ای را به مردم خواهد داشت. در همین رابطه نیز با محمد رشیدی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه تقدیم می‌شود.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه عملکرد سیاست ارز ترجیحی حاکی از فساد زایی آن است، گفت: ارز دولتی برای حمایت از مردم داده شد، ولی به دست آن‌ها نرسید، به عنوان مثال اگر نیاز ما برای تخصیص ارز ترجیحی ۱۵ میلیارد دلار بود، اما سال قبل حدود ۲۵ میلیارد دلار برای دارو و نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی هزینه شد که این رقم بیانگر وجود فساد در این فرآیند است.


وی اضافه کرد: نهاده‌هایی که در بازار سیاه به فروش می‌رسند، به دلیل وجود رانت در این زنجیره است بنابراین باید زودتر اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت‌های قبلی صورت می‌گرفت. اکنون این اتفاق افتاده است و دغدغه نمایندگان مجلس آسیب ندیدن معیشت مردم است و باید راهکار جایگزین برای حذف ارز دولتی در نظر گرفته و اجرا شود.


رشیدی در پاسخ به این سوال که حذف ارز دولتی و آزاد شدن زنجیره تولید کالای اساسی چگونه به بهره وری اقتصاد کشاورزی کمک می‌کند؟ گفت: اول اینکه کشاورز در داخل تشویق به تولید کالا می‌شود درحالیکه متاسفانه تولید گندم و نهاده‌های دامی در داخل کشور رونقی ندارد. اگر از تولید حمایت شود و سیاست‌های تشویقی درنظر گرفته شوند، راندمان کشاورزی افزایش پیدا می‌کند و افزایش محصول در واحد سطح با رشد کیفیت شکل می‌گیرد.


وی اضافه کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بخش کشاورزی ما به شدت آسیب‌زا بود و بهره‌وری اقتصاد کشاورزی را نیز به شدت سرکوب کرد. برای بسیاری از کالا‌های اساسی، امکان خودکفایی وجود دارد و می‌توان بخشی از محصول را در داخل تولید کرد و بخش دیگر را نیز در فضای رقابتی وارداتی قرار بگیرد، چون بازار تابع دستور نیست بلکه تابع عرضه و تقاضا است و تابع فشار‌های دستوری نیست.


رشیدی با بیان اینکه استفاده از روش‌هایی همچون ارز ترجیحی مقطعی است، گفت: تجربه نشان داده است که این سیاست‌ها تاثیر زیادی ندارد و در طول زمان منجر به فساد هم می‌شود. با حذف ارز دولتی هم زمینه‌ای برای بازرگانان و تجار فراهم می‌شود و هم ممکن است دامدار در فضای رقابتی و واردات نهاده بتواند تنفس کند و قیمت را آن طور که مطلوب نظرش است، تعیین نماید. در این شرایط توان تولید برخی کالا‌های اساسی در داخل کشور بالا می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس یازدهم محمد رشیدی ارز ترجیحی کشاورزی خودکفایی حذف ارز 4200 تومانی ارز ۴۲۰۰ تومانی کالا های اساسی مصرف کننده ارز دولتی بهره وری حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۴۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان دارای ظرفیت‌های مهم و ارزشمند اقتصادی است

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا پیش از ظهر چهارشنبه در جریان بازدید از مجموعه کیمیا معادن اظهار کرد: در دو سال و نیم گذشته گفتمان و بیان شعار ما این بوده کردستان محروم نیست.

وی خاطرنشان کرد: کردستان دارای ظرفیت و ذخایر ارزشمندی است اما هم سیاست‌های رژیم سابق که تعمدی داشت در محروم نگه داشتن استان‌های مرزی و کردستان باعث شده بود تا توسعه اتفاق نیفتد.

استاندار کردستان یادآور شد: بعد از انقلاب اسلامی فرهنگ خدمت جای حکومت را گرفت و امام راحل تاکید بر آبادانی و خدمت به مناطقی مانند کردستان داشتند و اعتقاد داشتند خدمت در این مناطق اجر بیشتری دارد.

کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تن ذخایر معدنی است

زارعی کوشا افزود: در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی کردستان حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ۱.۱ دهم میلیارد تن ذخایر ارزشمند معدنی در کردستان داریم.

وی عنوان کرد: سیاست دولت سیزدهم کنترل خام فروشی است و با قوت در حال پیگیری در این زمینه هستیم.

وی اذعان کرد: شهرستان بیجار بسیار ظرفیت‌های مهم و اراضی کشاورزی زیادی دارد با توجه به اینکه کم آب است و اراضی کشاورزی این منطقه دیم است اما به تنهایی سه درصد تولید گندم کشور را برعهده داشت.

استاندار کردستان اضافه کرد: استان کردستان ۱۰ درصد تولید گندم را بر عهده دارد و بیجار با تولید بیش از ۳۲۰ هزار تولید گندم رتبه اول استان را برعهده داشت.

زارعی کوشا عنوان کرد: باید از نوع نگاهی که در این مجموعه وجود دارد تشکر کرد چرا که معادن بیجار امروز تنها به استخراج سنگ آهن نمی‌پردازد بلکه زمینه جذب و اشغال بیش از ۸۰۹ نفر از مردم این منطقه را فراهم کرده است.

زارعی کوشا گفت: خوشبختانه معادن استان و کیمیا معادن اقدامات خوبی انجام داده‌اند و در حفاظت از محیط زیست توجه ویژه ای داشته‌اند و این مهم شایسته تقدیر است.

کردستان زمینه تبدیل شدن به استان صنعتی در حوزه معدن و فولاد را دارد

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم این قدم‌ها ادامه داشته باشد و از استانی که تنها محصولات سنتی کشاورزی داشت به یک استان صنعتی در حوزه معدن و فولاد تبدیل شود.

وی اعلام کرد: خوشبختانه در حوزه کشاورزی بر اساس علم روز و گردشگری در حال فعالیت است و مجموعه این فعالیت‌ها موجب پیشرو بودن استان کردستان در تمامی عرصه‌ها است.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: محروم نگه داشتن کردستان کفران الهی است و باید از ظرفیت‌های این استان در راستای توسعه این استان گام برداریم.

کد خبر 6100498

دیگر خبرها

  • توسعه‌ تولید از میدان‌های نفتی با استفاده از ظرفیت دانش بنیان
  • تحول جامعه با نهادینه شدن فرهنگ بسیجی
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • کردستان دارای ظرفیت‌های مهم و ارزشمند اقتصادی است
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان